< Terug naar overzicht

Uitzendwerk springplank voor 45-plussers?

Volgens de beroepsorganisatie Federgon Uitzendarbeid beschouwen 45-plussers uitzendwerk als een bevoorrecht kanaal om (opnieuw) tijdelijk en zelfs vast werk te vinden.

“45-plus uitzendkrachten zijn zeer gemotiveerd om te blijven werken. Zij kiezen vooral voor uitzendarbeid omwille van de vrijheid om een job al dan niet te aanvaarden en omdat zij van mening zijn dat ze gemakkelijker aan werk geraken via uitzendarbeid. Eén 45-plus uitzendkracht op twee vindt vast werk na het beëindigen van een opdracht. Dit aandeel is gelijk aan het aandeel in de totale uitzendpopulatie.” Dit zijn de voornaamste besluiten uit de resultaten van een onderzoek over het profiel, de motivatie en de perceptie van 45-plus uitzendkrachten, uitgevoerd door Idea Consult op vraag van Federgon Uitzendarbeid.


Het aantal 45-plus uitzendkrachten is de jongste jaren aanzienlijk toegenomen. In 2003 presteerden meer dan 24.000 45-plussers één of meer uitzendopdrachten, dit is 7,8% van de totale uitzendpopulatie.


Dat werken voldoening geeft, de financiële noodzaak en de behoefte aan sociaal contact zijn de voornaamste redenen voor 45-plussers om te werken. Als motief voor hun keuze om te werken via uitzendarbeid geven zij in de eerste plaats op de vrijheid om een job al dan niet te aanvaarden, gevolgd door de mening dat ze als 45-plussers via uitzendwerk gemakkelijker aan werk geraken dan via andere kanalen.


Tweederde van de 45-plus uitzendkrachten is op zoek naar vast werk. Dit motief is sterk aanwezig bij de 46- tot 49-jarigen en neemt af met de leeftijd. Eén 45-plus uitzendkracht op twee vond vast werk na het beëindigen van één van zijn laatste uitzendopdrachten. Dit aandeel is gelijk aan het aandeel in de totale uitzendpopulatie. Veel 45-plus uitzendkrachten vinden vast werk in het bedrijf waar zij een uitzendopdracht hebben verricht. De meerderheid van deze contracten zijn van onbepaalde duur.
Volgens de 45-plus uitzendkrachten zijn de drie belangrijkste kanalen die zij zouden gebruiken om werk te vinden de uitzendbureaus, advertenties in de geschreven pers en spontane sollicitaties.


Na het uitvoeren van één of meer uitzendopdrachten vindt bijna drievierde van de 45-plussers (73,8%) dat uitzendarbeid niet alleen voor jongeren is. Dit is beduidend meer dan vóór hun eerste uitzendopdracht (58,4%).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen