< Terug naar overzicht

Uitzendsector maakt elektronisch ondertekenen van arbeidscontracten mogelijk

Vanaf 2016 zullen honderdduizenden uitzendkrachten hun arbeidsovereenkomst elektronisch kunnen ondertekenen.

Maandag heeft vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) de allereerste e-arbeidsovereenkomst voor uitzendarbeid elektronisch ondertekend. Voor de minister is dit dossier niet alleen belangrijk in het kader van de administratieve vereenvoudiging, maar ook een schoolvoorbeeld van democratisering van digitalisering. “Vanaf 2016 kunnen honderdduizenden uitzendkrachten hun arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen. Bovendien zullen deze elektronisch gearchiveerd worden. Dit betekent voor de uitzendkrachten heel wat minder administratieve rompslomp”, geeft De Croo aan.

Om dit mogelijk te maken heeft Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, een specifiek online-platform gecreëerd, voorbehouden aan de uitzendbureaus. Dankzij dit platform kunnen uitzendkrachten voortaan hun arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen, ofwel via pc, ofwel mobiel via smartphone of tablet, met een e-ID of met een persoonlijke code.

Traditie van vereenvoudiging en meer zekerheid

De uitzendkracht kan via een persoonlijke login niet enkel de e-arbeidsovereenkomsten ondertekenen, hij of zij krijgt op het platform ook een overzicht van de arbeidsovereenkomsten met alle uitzendbureaus waarvoor hij of zij werkt of heeft gewerkt. Naast een aanzienlijke administratieve vereenvoudiging, wordt dus ook meer rechtszekerheid gecreëerd. Vandaag worden immers nog te weinig arbeidsovereenkomsten voor uitzendarbeid  tijdig ondertekend. “We hopen dat met het nieuwe e-platform in 2016 meer dan 10.000.0000 arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekend zullen worden,” benadrukt Ann Cattelain, directeur van de juridische dienst van Federgon en coördinator van het project.

De uitzendsector zet al lang in op administratieve vereenvoudiging en e-dossiers. Zo werkt de sector al sinds 2012 met elektronische facturen en was hij de eerste die de e-maaltijdcheques invoerde. De lancering van een platform voor de ondertekening van e-arbeidsovereenkomsten is voor de uitzendsector dan ook een logische volgende stap.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen