< Terug naar overzicht

Uitzendsector blijft inzetten op diversiteit

Conform de afspraken gemaakt met Minister van Werk Philippe Muyters in het kader van de zelfregulering in de uitzendsector, heeft Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, de resultaten van de derde golf ‘Mystery calls’ voorgesteld in de Commissie Werk van het Vlaamse Parlement.

De ‘Mystery calls’ werden door een gespecialiseerd bureau uitgevoerd, en dit uitsluitend bij de uitzendbureaus aangesloten bij Federgon. “Onze federatie is hiermee de enige, ook binnen de arbeidsbemiddelingsdiensten, die hierin investeert”, stelt Paul Verschueren, Directeur Vlaanderen bij Federgon. “En deze investeringen lonen. 4 op de 5 van de gecontacteerde uitzendbedrijven legt een perfect parcours af, opnieuw een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige golf. Uitzendbedrijven die het objectief niet behaalden, werkten reeds een remediërend actieplan uit.”

Deze investering kadert in het beleid van Federgon ten voordele van evenredige arbeidsdeelname en diversiteit. De uitzendsector kan trouwnes mooie cijfers voorleggen als het gaat om de tewerkstelling van niet-Belgen, zo blijkt uit de Herkomstmonitor 2015 van het Departement Werk & Sociale Economie. Respectievelijk 14 procent van de uitzendkrachten is afkomstig uit de EU (t.o.v. 7,1 procent van de werknemers op de Vlaamse arbeidsmarkt in haar geheel) en 21,2  procent is afkomstig van buiten de EU (t.o.v. 6,9 procent van de werknemers op de Vlaamse arbeidsmarkt in haar geheel). 

Bron: Federgon (federgon.be)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen