< Terug naar overzicht

Uitzendmarkt geen goede graadmeter meer voor economie

In Nederland is de uitzendsector geen goede graadmeter meer voor de economie. Bij licht economisch herstel spreken Nederlandse werkgevers eerder hun eigen personeelsbestand aan en zijn ze minder snel geneigd om uitzendkrachten in te schakelen.

Tot die conclusie komt het economisch bureau van ABN Amro. De uitzendsector profiteerde vaak als eerste van een aantrekkende economie, waardoor de sector als graadmeter werd gebruikt. Maar het omgekeerde lijkt nu aan de hand: de uitzendmarkt lijkt met vertraging te reageren op herstel.

De bank denkt dat de werkgelegenheid voor uitzendkrachten volgend jaar maar heel licht verbetert. De Nederlandse uitzendsector heeft al anderhalf jaar te maken met krimpcijfers. Voor dit jaar wordt een krimp voorzien van 3 procent.

Echt herstel voor de branche blijft uit door de verwachte matige groei van de Nederlandse economie in 2014, ook vanwege de bezuinigingen en de oplopende werkloosheid. De groeiprognose wordt becijferd op 0,4 procent in 2014.

Al met al ziet het er voor de uitzendsector niet echt gunstig uit. De werkgelegenheid voor uitzendkrachten zal volgend jaar met hoogstens 0,5 procent groeien, denkt ABN Amro.

Bron: Flexmarkt

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen