< Terug naar overzicht

Uitzendarbeid van onbepaalde duur op komst?

Minister van Werk Kris Peeters heeft aangekondigd dat hij het Belgische arbeidsrecht wil moderniseren en tools wil ontwikkelen waarmee de werkgevers arbeidskrachten flexibeler in dienst kunnen nemen. Eén van de voorstellen bedoeld om de flexibiliteit van de arbeid te verhogen, is uitzendarbeid van onbepaalde duur.

De minister van Werk ziet daar een voordeel in voor de werknemer, die over meer financiële zekerheid zou beschikken en zo toegang zou hebben tot kredieten. Ook de werkgever kan er beter van worden. Dit idee, dat al lang lag te rijpen in het kader van de discussies tussen de sociale partners van het paritair comité voor de uitzendarbeid, vindt langzaamaan zijn weg en is na het initiatief van minister Peeters in een stroomversnelling gekomen.

Voor Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, moet de mogelijkheid om overeenkomsten van onbeperkte duur te sluiten, worden ingevoerd via een wijziging van de wet van 24 juli 1987 betreffende de tijdelijke arbeid, de uitzendarbeid en het ter beschikking stellen van werknemers ten behoeve van gebruikers, en mag ze niet per sector worden opgesplitst. Het komt nu toe aan de sociale partners om hier een degelijke regeling uit te werken die een schoolvoorbeeld kan worden van het ‘flexicuritymodel’ (dat flexibiliteit en zekerheid verenigt).

Bron: Federgon (federgon.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen