< Terug naar overzicht

Uitzendarbeid kent aanzienlijke groei in mei

De uitzendactiviteit zette vorige maand een sterke groei neer. Zo wordt de positieve tendens van de voorbije maanden bestendigd.

In de maand mei 2015 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 2,78% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze vooruitgang is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 2,13% in het arbeiderssegment, en in het bediendesegment met 3,66%. Zo blijkt uit cijfers van Federgon, de federatie van HR-dienstverleners.

In vergelijking met de maand mei van vorig jaar liet de uitzendsector een groei met 16,58% optekenen (tegenover +9,76% in april 2015). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 14,97% in het arbeiderssegment en met 18,84% in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 247,3 punten in mei 2015 tegenover 240,6 punten in april. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers. 

Federgon wijst bij deze cijfers wel op twee uitzonderlijke effecten die het herstel in mei hebben geboost. Ten eerste heeft het klein aantal werkdagen (18) ervoor gezorgd dat nogal wat gebruikers lopende uitzendkrachten meer hebben laten presteren en/of ze hebben bijkomende uitzendkrachten aangeworven om een zelfde output te realiseren binnen een kleiner aantal werkdagen. Ten tweede is de groei op jaarbasis dan weer positief beïnvloed door de relatief zwakke maand mei van vorig jaar.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen