< Terug naar overzicht

Uitzendactiviteit stijgt met meer dan 4%

In januari steeg het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid met 4,32% ten opzichte van de vorige maand.

De vaststelling van de toename van uitzendarbeid is gebaseerd op voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers. De toename van 4,32% is toe te schrijven aan beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 5,50% in het arbeiderssegment, in het bediendesegment was er een toename in gepresteerde uren van 2,73%.

In vergelijking met de maand januari van 2014, liet de uitzendsector een meer uitgesproken groei van 12,34% optekenen (tegenover 5,64% in december 2014). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 11,90% in het arbeiderssegment en met 12,92% in het bediendesegment.

Hiermee bereikte de Federgon-index 235,5 punten in januari 2015 tegenover 225,7 punten in december 2014. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100). De index is een initiatief van Federgon, de federatie van HR-dienstverleners (de bedrijven die actief zijn op het vlak van arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening).

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen