< Terug naar overzicht

Uitzendactiviteit stabiel in maart

In maart bleef het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid stabiel ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Dit is wel een groei van 8,19% ten opzichte van vorig jaar.

Federgon, de federatie van HR-dienstverleners (zoals de uitzendkantoren), schrijft de status-quo toe aan een ongelijke evolutie in de segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 0,38% in het arbeiderssegment, maar nam toe in het bediendesegment met 0,52%.

In vergelijking met de maand maart van vorig jaar liet de uitzendsector een groei met 8,19% optekenen (tegenover 11,78% in februari 2015). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 8,23% in het arbeiderssegment en met 8,15% in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 235,3 punten in maart 2015, precies evenveel als in februari. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen