< Terug naar overzicht

Uitzendactiviteit nam af in juni

In de maand juni 2016 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 1,46 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze achteruitgang is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 1,42 procent in het arbeiderssegment, en in het bediendensegment met 1,51 procent.

In vergelijking met de maand juni van vorig jaar liet de uitzendsector een groei met 3,60 procent optekenen (tegenover +3,68 procent in mei 2016). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 3,31 procent in het arbeiderssegment en met 4,01 procent in het bediendensegment.

De Federgon-index bereikte 253,8 punten in juni 2016 tegenover 257,6 punten in mei. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen