< Terug naar overzicht

Uitzendactiviteit nam af in februari

In februari nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 0,59 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze achteruitgang is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 1,01 procent in het arbeiderssegment en met 0,04 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand februari van vorig jaar, liet de uitzendsector een groei met 5,75 procent optekenen (tegenover +7,40 procent in januari). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 3,81 procent in het arbeiderssegment en met 8,39 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 253,4 punten in februari 2016 tegenover 254,9 punten in januari. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De seizoensgecorrigeerde maandelijkse cijfers laten een verlies van dynamiek in februari zien. Hoewel de activiteit nog steeds 5,7 procent sterker is dan een jaar geleden, is de daling op maandbasis geen verrassing en weerspiegelt ze de verslechtering van de indicatoren van het ondernemersvertrouwen tijdens de afgelopen maanden.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen