< Terug naar overzicht

Uitzendactiviteit kent positieve evolutie in oktober

In oktober ging de uitzendactiviteit er met 1 procent op vooruit ten opzichte van de vorige maand en zelfs met 9 procent ten opzichte van oktober vorig jaar.

In de maand oktober 2015 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 1 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze vooruitgang is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 0,6 procent in het arbeiderssegment, en in het bediendesegment met 1,5 procent.

In vergelijking met de maand oktober van vorig jaar, liet de uitzendsector een groei met maar liefst 9 procent optekenen (tegenover +7,8 procent in september 2015). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 7,3 procent in het arbeiderssegment en met 11,6 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 242,8 punten in oktober 2015 tegenover 240,4 punten in september. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen