< Terug naar overzicht

Uitzendactiviteit groeide opnieuw in mei

In de maand mei 2016 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 2,69 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze stijging is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 3,10 procent in het arbeiderssegment, en in het bediendesegment met 2,15 procent.

In vergelijking met de maand mei van vorig jaar liet de uitzendsector een groei met 4,06 procent optekenen (tegenover +2,09 procent in april). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 3,82 procent in het arbeiderssegment en met 4,40 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 259,0 punten in mei 2016 (tegenover 252,2 punten in april). De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De groei op jaarbasis blijft positief, een weerspiegeling van de bescheiden positieve economische groei. De vooruitzichten op een dynamische arbeidsmarkt blijven positief voor de komende maanden.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen