< Terug naar overzicht

Uitzendactiviteit daalde in augustus

In augustus daalde het aantal uren gepresteerde uitzendarbeid met 1,56 procent ten opzichte van juli. In vergelijking met augustus 2014 was er wel een groei van 3,77 procent.

In de maand augustus 2015 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 1,56 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze achteruitgang is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 1,78 procent in het arbeiderssegment en in het bediendesegment met 1,27 procent.

In vergelijking met de maand augustus van vorig jaar liet de uitzendsector een groei met 3,77 procent optekenen (tegenover 7,32 procent in juli 2015). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 3,65 procent in het arbeiderssegment en met 3,92 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 234,9 punten in augustus 2015 tegenover 238,7 punten in juli. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen