< Terug naar overzicht

Uitzendactiviteit boekte mooie vooruitgang in april

Vorige maand steeg het aantal gepresteerde uitzenduren met 1,33% ten opzichte van maart (op basis van op seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Zo bereikt de uitzendactiviteit het hoogste niveau sinds de economische crisis in 2008. Dat blijkt uit cijfers van Federgon, de federatie van HR-dienstverleners.

De stijging van 1,33% in april is te danken aan een positieve evolutie in beide segmenten: in het arbeiderssegment steeg het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid met 1,51%, in het bediendesegment met 1,10%.

In vergelijking met de maand april van vorig jaar, liet de uitzendsector een groei optekenen met maar liefst 9,73% (tegenover +8,19% in maart 2015). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 9,41% in het arbeiderssegment en met 10,17% in het bediendesegment.

Met deze cijfers bereikte de Federgon-index 238,5 punten in april 2015 tegenover 235,8 punten in maart. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit steeds op basis van op seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers. 

Bron: Ferdergon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen