< Terug naar overzicht

Uitstel voor onbelast bijverdienen: Franstalige Brusselaars roepen belangenconflict in

Het parlement van de Franstalige Brusselaars of Cocof heeft een belangenconflict ingeroepen tegen het wetsontwerp over het onbelast bijklussen. De bespreking van de maatregel in de Kamer verdwijnt daardoor nu 60 dagen in de koelkast.

Het wetsontwerp dat toelaat om tot 500 euro per maand onbelast bij te klussen, een paradepaardje van Open VLD uit het Zomerakkoord, was zeer tegen de zin van de Franse Gemeenschap en de Cocof. Dat laatste orgaan heeft nu beslist een belangenconflict in te roepen tegen het wetsontwerp.

De Franstalige Brusselaars zetten het licht vrijdag op groen. PS, DéFI, cdH en PTB keurden de motie zonder al te veel problemen goed. Ecolo aarzelde wat over de strategie, maar stemde uiteindelijk ook voor. MR, federaal in de regering, stemde tegen.

De verdere bespreking van het wetsontwerp wordt nu voor 60 dagen lang stilgelegd. In die periode moeten het federale niveau en de gewesten in onderling overleg tot een oplossing proberen te komen.

Hobbelig parcours

Het onbelast bijverdienen legde federaal al een hele weg af. De maatregel was in eerste instantie gekoppeld aan de effectentaks en de hervorming van de vennootschapsbelasting in één relancewet, maar de drie dossiers werden voor het kerstreces gesplitst. Enkel de hervormde vennootschapsbelasting, die de N-VA nauw aan het hart ligt, kreeg nog voor het verlof groen licht in de Kamer.

De effectentaks rondde vorige week wel de kaap van de Kamercommissie, maar een overleg tussen de federale regering en vertegenwoordigers van de Franse Gemeenschap en de Cocof leverde geen doorbraak op.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen