< Terug naar overzicht

Uitbetaling dubbel vakantiegeld verloopt vlot

Een op drie bedienden uit de privésector kreeg in mei al zijn dubbel vakantiegeld uitbetaald. Dat is een stijging van 15 procent in vergelijking met andere jaren.

“De voorbije jaren schommelde het aandeel bedienden dat al in de periode januari tot mei zijn dubbel vakantiegeld op de rekening kreeg rond 32 procent. In 2020 heeft reeds 36,5 procent van de bedienden in mei zijn of haar dubbel vakantiegeld ontvangen. Zo blijkt uit een analyse van de loonberekeningen bij 32.000 werkgevers door HR-dienstengroep Acerta.

Volgens de wet moet het dubbel vakantiegeld worden uitbetaald op het moment dat een werknemer zijn hoofdvakantie opneemt. In de praktijk leggen werkgevers veelal voor iedereen eenzelfde moment van betaling vast. In mei 2020 hebben nogal wat werkgevers een uitzondering gemaakt. Van de grote werkgevers (500 en meer werknemers) betalen er reeds velen van oudsher het dubbel vakantiegeld voor einde mei. Maar nu hebben veel ondernemingen met tussen 20 en 100 werknemers ervoor gekozen om in 2020 de uitbetaling van hun dubbel vakantiegeld te vervroegen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen