< Terug naar overzicht

Uitbetaalde bonussen: nog geen last van corona

De bonussen die in 2020 uitgekeerd werden, zijn vooral gebaseerd op de bedrijfsprestaties in het sterke jaar 2019. Dat is ook de reden waarom de bedragen dit jaar opvallend hoger liggen dan vorig jaar: het gemiddelde bedrag van een bonus steeg van gemiddeld 3.000 euro in 2019 naar 5.000 euro in 2020. Voor wie in 2021 weer op mooie een bonus hoopt, is er minder goed nieuws. Daar zal de coronacrisis in veel bedrijven vermoedelijk een stokje voor steken.

Een kwart van de bedienden (25,2 procent) uit de profitsector krijgt in 2020 een bonus op de rekening gestort. Dat is een stijging met 18 procent in vergelijking met 2019, toen 21,3 procent een bonus kreeg.

Het gemiddelde bedrag van de bonus steeg van 2.966,13 euro in 2019 naar 5.019,51 euro in 2020. Dat is een toename met gemiddeld 69 procent.

Figuur 1: Overzicht bonussen bedienden profit in % en bedragen, 2019 vs. 2020

Annelies Baelus, Director Legal & Reward Acerta Consult, geeft duiding: “Een groot deel van de in 2020 uitbetaalde bonussen refereert aan 2019 en de doelen die voor dat jaar zijn vooropgesteld. Sommige afrekeningen kunnen maar worden gemaakt als het jaar om is, vandaar de betaling in het volgende jaar. Aangezien 2019 een voorspoedig economisch jaar was en de arbeidskrapte zich in heel wat sectoren liet voelen, is het ook logisch dat het gemiddeld bedrag van de bonussen gestegen is. Daarnaast stappen bedrijven af van een klassiek loonbeleid en vullen ze het vast loon aan met een variabel loon, vaak in de vorm van een bonus, dat meestal ook gekoppeld is aan de resultaten.”

Om straks het volledige effect te kennen van corona op de bonussen, zullen we moeten wachten op de cijfers van het eerste en het tweede kwartaal van 2021, stelt Acerta. Annelies Baelus: “Na het eerste kwartaal zullen we al een goede inschatting kunnen maken wat de impact van de coronacrisis op de bedrijfsresultaten is. Maar mogelijk zullen er wat minder bonussen uitgekeerd worden. Vooral de collectieve bonussen die gekoppeld zijn aan de winst of omzetstijging in het bedrijf, zullen volgend jaar bij veel ondernemingen lager of onbestaande zijn. Er zijn ook wel bonussen die toegekend worden op basis van andere soorten verwezenlijkingen in het bedrijf. Bijvoorbeeld bepaalde bedrijven streven naar een daling van het aantal arbeidsongevallen, en daar wordt een bonus aan gekoppeld. Die zullen wel nog uitgekeerd worden, als de onderneming die doelstelling haalt tenminste.”

Niet-recurrente bonus meest populair

De populairste is en blijft de niet-recurrente bonus: 14,6 procent kreeg er een. Het is een collectieve bonus die afhangt van vooraf bepaalde ondernemingsdoelstellingen. Vaak, maar niet altijd, gaat het dan over de bedrijfsresultaten. Dat hij zo populair is, komt doordat de niet-recurrente bonus de voordeligste is. De bruto-inspanning van de werkgever levert de grootste netto-opbrengst op voor de medewerker. Bedrijven die zo’n bonus willen toekennen aan hun personeel moeten hem voor alle medewerkers (of voor een duidelijk afgelijnde homogene groep) afspreken. Bovendien is er een bovengrens, in 2020 lag die op 3.413 euro bruto.

De beperkingen qua bedrag van de niet-recurrente bonus maken dat nog andere bonussen populair zijn, zoals op de tweede plaats warrants. In 2020 werden warrants weer wat meer toegekend dan in 2019. Pakweg 6,3 procent van de bedienden krijgt er dit jaar (in vergelijking met 5,9 procent vorig jaar). Deze bonus kan ook individueel worden toegekend, wat hem dus flexibeler maakt. De verhouding bruto-netto blijft voor bedrijven en werknemers interessant. Het gemiddelde bedrag van de toegekende warrants in 2020 is 11.320 euro.

De individuele loonbonus is de verliezer van 2020 slechts 1,3 procent van de bedienden ontving er een (ten opzichte van 2 procent in 2019). Het gemiddelde bedrag is in 2020 (3.750 euro) ook lager dan in 2019 (4.500 euro). De reden: de individuele loonbonus is fiscaal de minst interessante optie.

Bron: Acerta. De gegevens zijn gebaseerd op een representatieve steekproef van de werkelijke gegevens van het deel bedienden, geselecteerd uit alle werknemers in dienst bij meer dan 40.000 werkgevers uit de private sector, waartoe zowel kmo’s als grote ondernemingen behoren.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen