< Terug naar overzicht

Twijfel over effectiviteit van beoordelingsprogramma’s

Slechts drie procent van de bedrijven geeft aan dat hun performance management programma’s echt waarde toevoegen. 28 procent van de Europese bedrijven heeft daarom hun beoordelingsprogramma’s het afgelopen jaar aangescherpt

Dat blijkt uit een internationale studie van consultant Mercer bij 1050 organisaties uit 53 landen. Slechts drie procent van de organisaties zegt dat hun performance management programma daadwerkelijk waarde toevoegt.

Zeven procent van de Europese bedrijven zegt dat het management goed opgeleid is om gesprekken te voeren over prestaties en beloning.

De belangrijkste sleutel voor een goed beoordelingssysteem ligt in de competenties van het management. Het blijkt dat bedrijven succesvoller zijn naarmate ze doelstellingen beter koppelen aan werknemers, deze van goede feedback voorzien en de prestaties koppelen aan loopbaanontwikkeling.

Van de bedrijven die persoonlijke prestaties van hun medewerkers meten, blijkt het management beter gekwalificeerd. Die bedrijven brengen prestaties beter in kaart en zorgen ervoor dat talent groeit.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen