< Terug naar overzicht

Tweede pensioenpijler groter dan pensioensparen

De voorbije tien jaar is het aantal mensen dat aangesloten is bij een pensioenfonds, de tweede pensioenpijler, verdubbeld. Bijna de helft van de zelfstandigen en ongeveer driekwart van de werknemers is aangesloten bij een pensioenfonds.

Dat blijkt uit het jaaroverzicht van de BVPI, de Belgische federatie van pensioeninstellingen. De tweede pijler van het pensioenstelsel, via verzekering of pensioenfondsen, heeft voor het eerst meer aangeslotenen dan de derde pijler, het pensioensparen. Concreet gaat het om 2,8 miljoen individuen versus 2,7 miljoen.

Volgens het BVPI heeft zich de voorbije jaren een democratisering voorgedaan bij de pensioenfondsen. Tot enkele jaren geleden waren het vooral bedienden die via een tweede pijler een aanvullend pensioen spaarden. De voorbije jaren is het aantal aangesloten arbeiders gestegen. Een aantal grote sectoren zoals metaal, bouw en non-profit sloten de voorbije jaren aan bij een pensioenfonds. Ondertussen zijn drie op de vier werknemers aangesloten bij een pensioenfonds.

Bron: De Standaard/De Tijd/De Redactie

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen