< Terug naar overzicht

Tweede editie “De Bijblijver” gelanceerd

Gisteren werd het startschot gegeven voor de tweede editie van “De Bijblijver”. Deze prijs vestigt de aandacht op de werknemer in de organisatie die het verschil maakt. Hij kadert in het beleid van de Vlaamse regering om duurzaam ondernemen aan te moedigen en vormt een aanvulling op projecten die zich richten naar de bedrijven.

De Bijblijver is iemand die bijblijft, nieuwsgierig is en zijn of haar kennis deelt met de collega's. Hij of zij is een luisterend oor en heeft aandacht voor diversiteit op de werkvloer. Collega’s uit de profit en non-profit sector, uit grote of kleine bedrijven, publieke of private organisaties kunnen iemand voordragen van wie zij vinden dat hij of zij de prijs van De Bijblijver verdient. Een vakjury, onder het voorzitterschap van prof. dr. Dirk Buyens, selecteert tien kandidaten volgens welbepaalde criteria. Daarna worden via plaatsbezoeken en een videoreportage deze kandidaten verder gescreend. Op basis van het voorstel van de collega’s en een uitgebreid profiel van de kandidaten wordt De Bijblijver 2003 verkozen. De winnaar krijgt op 22 januari 2004 uit handen van de initiatiefnemer, Vlaams minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt, een “bijblijffeest” voor zijn of haar collega's. Een gedeelde tweede plaats gaat naar de hoogst gerangschikte kandidaten uit de profit en non-profit.

“Met De Bijblijver wil ik de werknemer een pluim geven, als antwoord op de alom bekende prijzen voor managers en bedrijven. Een goede sfeer op de werkvloer komt immers het ganse bedrijf of de hele organisatie ten goede”, commentarieert Landuyt.

Nu volgt een grootschalige sensibilisatiecampagne op de werkvloer: 35.000 posters en 285.000 folders moeten de Vlaamse werknemers warm maken om hun collega als kandidaat-Bijblijver voor te dragen. Geïnteresseerde werknemers of werkgevers kunnen een inschrijvingsformulier en informatie vinden op de site www.bijblijven.be of bellen naar de Bijblijflijn 070/345.000.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen