< Terug naar overzicht

Twee nieuwe postgraduaten HRM aan Hogent

Vanaf academiejaar 2020-2021 biedt Hogent twee postgraduaten aan die, elk op hun manier, focussen op HR. Een postgraduaat loopt in dagonderwijs en richt zich naar pas afgestudeerden. Het tweede postgraduaat wordt georganiseerd in avondonderwijs en is specifiek uitgebouwd voor professionals in kmo’s.

Het postgraduaat Human Resources Management omvat het ruime HR-vakgebied via acht modules die basisinzichten, kennis en vaardigheden ontwikkelen en versterken. Doelgroep van de opleiding zijn pas afgestudeerde bachelor-, master- en graduaatstudenten uit verschillende vooropleidingen en disciplines.
Het postgraduaat dat in dagonderwijs wordt georganiseerd, biedt een waaier van actuele, bedrijfseconomische, maatschappelijke en sociale HR-thema’s die de deelnemers tot startklare HR-professionals opleidt, binnen zowel de profit, de publieke sector als de social profit.

De globale doelstelling van dit postgraduaat bestaat eruit HR-professionals af te leveren die HR-praktijken in organisaties kunnen professionaliseren en innoveren. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar diversiteit, sociale innovatie en het inzetten van menselijk kapitaal op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier.

Kmo’s

Het postgraduaat HR voor kmo’s richt zich tot ondernemers, zaakvoerders of managing partners die ook een HR-rol opnemen in een kleine onderneming (van 8 tot 50 medewerkers) en tot professionals die al enige ervaring hebben in een kmo-omgeving en hun HR-kennis willen verdiepen of verbreden.
Het helpt de deelnemers de verschillende aspecten van HR in lijn te brengen met de strategie, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Het leert ook hoe dat een positieve invloed kan uitoefenen op de werknemers. Daarnaast brengt het de deelnemers praktische inzichten bij om de HR-afdeling van de eigen organisatie te professionaliseren en te formaliseren.
Dit postgraduaat wordt georganiseerd in avondonderwijs en omvat drie modules van negen sessies. Elk van die modules kan ook apart gevolgd worden.

Bron: Hogent

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen