< Terug naar overzicht

Twee kmo’s ontvangen Pro-Safe Award 2007

Prevent, Instituut voor veiligheid en gezondheid op het werk, heeft voor de tweede maal een Pro-Safe Award uitgereikt aan twee kmo’s die bijzondere inspanningen leveren voor veiligheid en gezondheid.

In 2005 hebben enkele partners – onder wie Prevent en Assuralia – een initiatief gelanceerd om de veiligheids-, gezondheids- en welzijnspolitiek van kmo’s te promoten. Pro-Safe is het resultaat van de vaststelling dat deze specifieke groep speciale aandacht verdient aangezien zij over minder financiële en menselijke middelen beschikt om een preventiepolitiek te ontwikkelen. Pro-Safe heeft een dubbele doelstelling: initiatieven die preventie bevorderen in de kijker zetten van én de kmo’s de kans geven deze initiatieven toe te lichten aan anderen.

De Pro-Safe Award 2007 is toegekend aan twee ondernemingen die veiligheidskwesties op een systematische manier aanpakken. Het Waalse Retrival en het Vlaamse Jos Heylen.

Retrival is een bedrijf met 20 werknemers, gelegen in Marchienne au Pont. De groep wordt vertegenwoordigd door Sandrine Dufrane, sociaal begeleidster en milieuverantwoordelijke. Retrival is een onderneming die actief is in het beheer van industrieel afval, ontmanteling, afbraak en opwaardering van industriële ruimten. Het bedrijf hanteert een politiek van duurzame ontwikkeling en is geëngageerd op gebied van sociaal-professionele insertie, een aspect dat de jury heeft overtuigd. De veiligheids- en gezondheidspolitiek die systematisch wordt toegepast en gebaseerd is op het verstrekken van informatie en vorming, evenals het hierbij betrekken van de werknemers, heeft de doorslag gegeven.

De Vlaamse schrijnwerkerij Jos Heylen te Hulshout telt 16 werknemers en is gespecialiseerd in keukens, maatkasten en inrichting. Het bedrijf werd verkozen door de speciale aandacht die de zaakvoerder (Jos Heylen) besteedt aan de wetgeving rond welzijn op het werk. De jury apprecieert ten zeerste dat de werkgever zelf een opleiding heeft gevolgd over veiligheid op het werk en dat de aanpak op gebied van preventie rekening houdt met de verschillende aspecten binnen het domein van welzijn op het werk, en eveneens dat de werknemers hierbij worden betrokken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen