< Terug naar overzicht

Tsunami aan faillissementen in Brussel: stijging van 55 procent op jaar tijd

Vorige maand gingen in ons land 1035 bedrijven failliet: een stijging met bijna 17 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Vooral in Brussel en Oost-Vlaanderen gingen veel meer bedrijven over de kop, dit door een nieuwe manier van werken door de rechtbanken van koophandel.

In mei werden in Brussel 331 faillissementen uitgesproken: bijna 55 procent meer dan een jaar eerder. Er zijn verscheidene oorzaken voor die opstoot aan faillissementen in Brussel. Zo is er sprake van een inhaaloperatie tegenover 2016, toen er amper falingen werden uitgesproken.

Ook speelt het effect van de aanslagen en de problematiek van de tunnels en de voetgangerszone een rol. Het effect van bijvoorbeeld de voetgangerszone is er, zeker voor het aantal faillissementen in de Brusselse horeca.

Maar alles op de effecten van de aanslagen, de tunnels of de voetgangerszone steken, is niet correct, klinkt het bij Graydon. “De stijging van het aantal faillissementen zien we in Brussel ook bij het transport, de bouw of de dienstverlening aan bedrijven. Daar is er toch veel minder een link met bijvoorbeeld de voetgangerszone.” Die andere verklaring ziet Graydon daarom ook in het andere beleid van de rechtbanken van koophandel.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen