< Terug naar overzicht

Travi en GRAFOC starten ‘Coaching op de werkvloer van uitzendkrachten’

De zoektocht naar geschikte drukkers, digital print operators, operatoren drukafwerking e.a. in de printmediasector blijft ondanks corona een probleem voor zowel uitzendkantoren als printmediabedrijven. Schaarste op de arbeidsmarkt, weinig technisch talent en toenemende vergrijzing maken het alleen maar moeilijker. Daarom slaan de door werkgevers en vakbonden beheerde vormingsfondsen GRAFOC (printmedia) en Travi (uitzendsector) de handen in elkaar voor een pilootproject in Oost-Vlaanderen dat tot eind 2021 loopt: ‘Coaching van uitzendkrachten op de werkvloer bij grafische bedrijven’. Als het lukt, kan het experiment wellicht ook andere sectoren inspireren.

Waarom haken uitzendkrachten af? Een goede begeleiding van de uitzendkracht op de werkvloer is van doorslaggevend belang als men een langdurige tewerkstelling voor ogen heeft bij een vacature. Vaak hebben bedrijven daar zelf onvoldoende tijd of kennis voor.

Een persoonlijke coach van GRAFOC met jarenlange ervaring in het actief begeleiden van mensen op zoek naar werk biedt een oplossing.

In samenspraak met de uitzendkracht en het uitzendkantoor wordt van bij de start een gratis jobcoach aangeboden. Deze jobcoach met kennis van de sector zet in op de versterking van zowel technische vaardigheden als de soft skills van de uitzendkracht en is een duidelijk aanspreekpunt.

De initiatiefnemers mikken op alle profielen, met of zonder affiniteit met de grafische sector: offsetdrukker, digital print operator, flexodrukker, zeefdrukker, rotatiedrukker, allround operator drukafwerking, snijder, vouwer...

Het hoofddoel is vroegtijdige uitstroom beperken en het slaagpercentage voor een vast contract verhogen. De middelen daarvoor zijn:

  • persoonlijke begeleiding op de werkvloer aan de hand van bezoeken en (individuele) gesprekken tijdens het uitzendtraject
  • monitoring van technische competenties en soft skills
  • optioneel een competentierapport met evaluatie van technische competenties en persoonlijke vaardigheden
  • mogelijke coaching van de bedrijfsmentor.

Wij kijken uit naar de resultaten van dit waardevolle experiment.

Bron: Travi en GRAFOC

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen