< Terug naar overzicht

Tot 15 september om je aan te melden voor het Pendelfonds

Bedrijven hebben nog tot 15 september om zich aan te melden voor het Pendelfonds. Met dat fonds van 2,2 miljoen euro wil de Vlaamse regering Vlaamse werkgevers stimuleren om het woon-werkverkeer duurzamer te maken.

De fiets wint terrein in het woon-werkverkeer. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil nu dat er ook binnen bedrijven meer stimulansen komen om in het woon-werkverkeer gebruik te maken van de fiets. Hij spitste daarom de twaalfde subsidieoproep van het Pendelfonds helemaal toe op de fiets.

2,2 miljoen euro

Concreet heeft Weyts 2,2 miljoen euro uitgetrokken om de beste projecten voor de fiets te ondersteunen. De minister mikt op de massale aankoop van bedrijfsfietsen. De oproep van het Pendelfonds steunt de aankoop van gewone fietsen, plooifietsen en speedpedelecs. Bedrijven kunnen ook kiezen voor leasing met inbegrip van onderhoud. Ook investeringen in fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen worden ondersteund. Op die manier wil de minister duizenden extra bedrijfsfietsen laten rondrijden in Vlaanderen.

Verhoogde fietsvergoeding

Weyts wil ook het gebruik van de fiets stimuleren. Zo is er voorzien in financiële steun voor een verhoogde fietsvergoeding. Het bedrag dat vandaag door de fiscus wordt vrijgesteld van belasting en RSZ komt neer op 0,23 euro per km. Ook veel werkgevers willen hun werknemers belonen met een iets hoger bedrag. De nieuwe oproep van het Pendelfonds voorziet de mogelijkheid dat Vlaanderen de helft van het bedrag bovenop de bestaande vrijgestelde vergoeding bijpast.

Concreet krijgen bedrijven nog tot 15 september om zich aan te melden voor de twaalfde oproep van het Pendelfonds. Ze hebben dan nog tot eind oktober om hun subsidiedossier in te dienen. Meer info: www.pendelfonds.be.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen