< Terug naar overzicht

Topsalarissen gedaald voorbije 5 jaar

De salarissen van CEO’s van Belgische beursgenoteerde bedrijven zijn de afgelopen vijf jaar gedaald. Alleen de kleinste beursgenoteerde bedrijven zijn bezig met een inhaalbeweging. Ook het vaste salaris weegt steeds zwaarder door in het volledige verloningspakket.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar topsalarissen door het Executive Remuneration Research Centre van de Vlerick Business School. Het staal van 2012 bestaat uit 650 beursgenoteerde ondernemingen in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In België zakte de remuneratie voor de topman van een beursgenoteerd bedrijf gemiddeld met 6 procent, in Frankrijk met 13 procent, in Nederland met 3 procent. In Duitsland was er een stijging met 3 procent.

In België zijn er echter grote salarisverschillen. In de grote beursgenoteerde bedrijven (Bel-20) daalde het salaris met 11 procent en in de middelgrote beursgenoteerde bedrijven met 12 procent.

De kleinste beursgenoteerde bedrijven maken echter een inhaalbeweging. Het salaris van CEO’s is er gestegen met 31 procent. “De salarisverschillen tussen de Bel-Small en de Bel-Mid bedrijven waren wel vrij hoog”, zegt professor Xavier Baeten.

Minder variabel


Ook de samenstelling van het remuneratiepakket is gewijzigd de voorbije jaren. In 2007 maakte het vaste salaris 37 procent uit van de totale remuneratie. In 2012 is dit aandeel gestegen tot 56 procent.

Ook het toekennen van aandelengerelateerde beloning is sterk afgenomen. In de Bel-20 kende in 2012 53 procent van de bedrijven deze vorm van remuneratie toe, in de Bel-Mid 12 procent en in de Bel-Small 17 procent. Vijf jaar terug was dat nog respectievelijk 85 procent, 40 procent en 22 procent.

In België blijft het toekennen van aandelenopties populair, terwijl de Europese trend is zich richting aandelen geeft. Dit is grotendeels te wijten aan de Belgische fiscaliteit die aandelenopties stimuleert. “Terwijl onderzoek aantoont dat dit net aanleiding geeft tot het nemen van grotere risico’s”, zegt Baeten.

Uit de studie blijkt verder dat een CEO iets meer dan het dubbele van de andere leden van het managementcomité verdient en dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van niet-financiële prestatiemaatstaven. Voorbeelden hiervan zijn leiderschap, klantentevredenheid, vermindering van CO²-uitstoot en engagement van de werknemers.

De best betaalde CEO’s zijn terug te vinden in het Verenigd Koninkrijk. De grootste bedrijven met een balanstotaal van meer dan 5 miljard euro betalen hun CEO 4.710.000 euro (mediaan). Tweede in de rij is Duitsland met 3.100.000 euro. Op een afstand volgen Nederland (2.470.000 euro) en Frankrijk (2.290.000 euro). België sluit de rij met 1.980.000 euro.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen