< Terug naar overzicht

Topmanagers in remuneratiecomité? Dat brengt objectieve beoordeling loon in gedrang

Als topmanagers bestuurder worden in een ander bedrijf, hebben ze niet de neiging om te bezuinigen op het loon van de CEO.

Beursgenoteerde bedrijven werden in april 2010 verplicht om vanaf het volgende boekjaar een remuneratiecomité op te richten, een comité dat zich buigt over de bezoldiging van managers in de onderneming. Uit een onderzoek van Xavier Baeten aan de Vlerick Leuven Gent Management School bij 298 beursgenoteerde bedrijven in de Benelux en Duitsland, blijkt dat die comités hun CEO's hoger verlonen dan bedrijven zonder remuneratiecomité. En de CEO's worden royaal vergoed met gemiddeld zo'n 1,1 miljoen euro.

Tevens bleek dat vooral de aanwezigheid van CEO's uit andere bedrijven in het remuneratiecomité een aanzienlijke invloed heeft. In de comités uit het onderzoek had 14 procent CEO's en topmanagers zitting die op dat moment aan de slag waren in een ander bedrijf uit de sector. Nog eens 31 procent van het remuneratiecomité bestond uit gewezen toplui van andere bedrijven.

“Als bijna de helft van het comité bestaat uit huidige of gewezen CEO's, komt een objectieve beoordeling van de lonen in het gedrang. Het is uiteraard een moeilijke evenwichtsoefening om de juiste personen voor een remuneratiecomité te kiezen. CEO's uit andere bedrijven hebben vaak de nodige technische kennis, maar het wordt een uitdaging voor de toekomst om ook andere experts te betrekken in het bedrijfsbeleid. Wie zelf als CEO werkt of werkte, heeft de neiging om andere managers ook royaal te vergoeden”, licht Baeten toe.

Ook blijkt dat bedrijven met een versnipperd aandeelhouderschap de CEO's meer betalen dan bedrijven met een geconcentreerd aandeelhouderschap. Onderzoeker Baeten vraagt zich dan ook af waarom het verplichten van een remuneratiecomité in België noodzakelijk is: “We zien bij bedrijven met een geconcentreerd aandeelhouderschap dat zij vaak al vanzelf zijn betrokken bij de werking van het bedrijf. Er worden minder variabele bezoldigingen uitgedeeld en de lonen voor de CEO's liggen lager. Zo'n remuneratiecomité verplicht maken houdt niet noodzakelijk meer betrokkenheid in.”

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen