< Terug naar overzicht

Top-kandidaten aanwerven wordt steeds duurder

De schaarste aan personen met de juiste combinatie van vaardigheden en persoonlijkheid op de arbeidsmarkt en een toenemende vraag naar getalenteerd personeel zorgen ervoor dat kandidaten steeds hogere lonen kunnen en durven vragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Een competitieve arbeidsmarkt zorgt ervoor dat werkgevers tijdens het aanwervingsproces het initiƫle salarisvoorstel moeten verhogen om zich te verzekeren van de gewenste kandidaat. Maar liefst 7 op de 10 managers met aanwervingsbevoegdheid hebben onlangs het budget dat voorzien was voor een bepaalde rekrutering moeten verhogen. Dat blijkt uit onderzoek van een gespecialiseerd rekruteringsbureau.

Vooral voor kandidaten die beschikken over de juiste mix tussen technische en sociale vaardigheden, een goede talenkennis en ervaring in de sector, zijn werkgevers geneigd meer te betalen.

Bij de onderhandelingen over een (hoger) startloon is voor een kandidaat het gevoel van eerlijkheid cruciaal: 60 procent van de Belgische medewerkers geeft aan dat eerlijkheid en transparantie twee van de belangrijkste factoren zijn voor hun werkgeluk. Het is voor hen belangrijk te weten dat ze hetzelfde verdienen als anderen met vergelijkbare functies. Daarom is het zo belangrijk dat werkgevers een salaris aanbieden dat dit van bedrijven in hun regio en sector overtreft of op zijn minst evenaart.

Ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk. Hooggekwalificeerde professionals verwachten niet alleen een basissalaris dat in lijn ligt met wat andere bedrijven aanbieden. Ze willen ook de keuze hebben tussen extralegale voordelen, incentives en extraatjes.

Bron: Robert Half

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen