< Terug naar overzicht

Toename van de uitzendactiviteit in september

In de maand september 2016 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 1,17 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

De toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 1,24 procent in het arbeiderssegment en met 1,08 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand september van vorig jaar, liet de uitzendsector een globale groei met 5,75 procent optekenen (tegenover +4,96 procent in augustus 2016). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 6,39 procent in het arbeiderssegment en met 4,85 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 261,4 punten in september 2016 tegenover 258,4 punten in augustus. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen