< Terug naar overzicht

Toename van de uitzendactiviteit in oktober

In de maand oktober 2016 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 1,41 procent ten opzichte van september (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

De stijging is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 1,70 procent in het arbeiderssegment en met 1,04 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand oktober van vorig jaar liet de uitzendsector een globale groei met 7,28 procent optekenen (tegenover +5,75 procent in september 2016). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 8,24 procent in het arbeiderssegment en met 5,95 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 265,9 punten in oktober 2016 tegenover 262,2 punten in september. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De uitzendsector presteerde dus heel sterk in oktober. Voor de derde opeenvolgende maand presteert het arbeiderssegment beter dan het bediendesegment. Anders dan 2015, viel één dag van de herfstvakantie in oktober, wat leidde tot een stevige toename van het aantal uren gepresteerd door jobstudenten.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen