< Terug naar overzicht

Toename van de uitzendactiviteit in november

In de maand november 2016 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 0,87 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze stijging is toe te schrijven aan een ongelijke evolutie in de segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met +1,67 procent in het arbeiderssegment, en nam af in het bediendesegment met -0,20 procent.

In vergelijking met de maand november van vorig jaar, liet de uitzendsector een globale groei met 6,77 procent optekenen (tegenover +7,28 procent in oktober 2016). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 8,52 procent in het arbeiderssegment en met 4,33 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 268,8 punten in november 2016 tegenover 266,4 punten in oktober. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen