< Terug naar overzicht

Tijdskrediet fors gestegen

Het aantal werknemers dat een of andere vorm van loopbaanonderbreking of tijdskrediet neemt, is de voorbije jaren met 20% gestegen.

Dat blijkt uit het meest recente trimestriële rapport van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Op het einde van het tweede trimester van 2014 hadden 275.513 Belgen gekozen voor een vorm van tijdskrediet. Dat is een stijging met 20% tegenover 7 jaar geleden. Vooral het aantal thematische verloven is tussen 2007 en 2013 spectaculair gestegen met 68%.

Toch is sprake van een kentering. Tussen het tweede kwartaal van 2013 en het tweede kwartaal van 2014 is het aantal werknemers in loopbaanonderbreking gedaald met 2,2%. Het aantal werknemers in tijdskrediet is deze periode dan weer licht gestegen met 0,3%. De verminderingen van de prestaties met een vijfde daarentegen blijven stijgen.

Het aantal werknemers dat een ouderschapsverlof of een verlof voor medische bijstand neemt, is nog gestegen, respectievelijk met 8,1% en met 15,7%. In totaal geeft dit een stijging met 2% van alle vormen van onderbreking in vergelijking met het tweede trimester van 2013.

Bron: RVA

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen