< Terug naar overzicht

Tijdelijke werknemers vertonen vaker ongewenst gedrag

Tijdelijke werknemers die vooral vriendschappelijk met hun collega's omgaan en minder taakgerichte banden hebben, vertonen vaker ongewenst sociaal gedrag. Dat onthult onderzoek van Agnes Akkerman (Radboud Universiteit), Roderick Sluiter (Radboud Universiteit) en Giedo Jansen (Universiteit van Twente) dat onlangs gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift The Sociological Quarterly.

Bij een hogere sociale cohesie, maar een lagere band met taken, blijkt dat tijdelijke werknemers vaker persoonlijke agressie vertonen dan werknemers met een vast contract. Dat uit zich bijvoorbeeld in pestgedrag op de werkvloer, wat mogelijk voortkomt uit het bij de groep willen horen door anderen uit te sluiten.
Tijdelijke werknemers vertonen vaker een lagere inzet wanneer hun banden met collega's vooral gericht zijn op vriendschappen en niet op het uitvoeren van de taken. Zij geven dan vaker aan dat zij tijd verspillen op het werk, langere pauzes nemen of te laat komen. Wanneer vriendschappelijke relaties belangrijker zijn dan taakgerichte relaties, is het lastiger om collega’s aan te spreken op ongewenst gedrag.

“Dit betekent dat alle organisaties zich moeten realiseren dat tijdelijk werk een prijs heeft. Sommige bedrijven hebben inmiddels complete teams die vrijwel volledig uit tijdelijke werknemers bestaan. Het is waarschijnlijk dat voor het ontwikkelen van taakgerichte banden duurzame relaties op de werkvloer noodzakelijk zijn. Dit vergt tijd en het perspectief voor werknemers om langer in de organisatie te werken. Je kunt wel gezellige bedrijfsuitjes organiseren, maar die zijn doorgaans gericht op het versterken van sociale cohesie. Er is meer voor nodig om de taakgerichte banden te verbeteren”, zegt Agnes Akkerman, hoogleraar Arbeidsmarkt Instituties en Arbeidsrelaties aan de Radboud Universiteit.

Om uit te zoeken hoe tijdelijk werk tot ongewenst gedrag kan leiden, verzamelden de onderzoekers gegevens over het gedrag op de werkvloer van 787 respondenten. Daarbij werd niet alleen gekeken naar de verschillen tussen werknemers met tijdelijke en vaste contracten, maar ook naar de aard van de relaties op de werkvloer. Voor dat laatste element werd de impact van sociale cohesie (vriendschappelijke banden) en taakgerelateerde cohesie bekeken.

Bron: The Sociological Quarterly

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen