< Terug naar overzicht

Tijdelijke werkloosheid: nog geen einde

De tijdelijke werkloosheid voor corona wordt verlengd tot (minstens) 31 maart 2021 voor alle ondernemingen. Dat besliste de federale regering. De betrokken werknemers ontvangen 70 procent van hun bruto-inkomen, met een maximum van 2.755 euro plus een extra van ongeveer 5 euro per dag van de RVA. Massale afdankingen worden daardoor misschien uitgesteld of hopelijk vermeden.

De regeling voor tijdelijke werkloosheid bestond al tijdens de eerste golf, maar werd daarna beperkt tot ondernemingen in zware moeilijkheden. Nu kunnen alle werkgevers er dus opnieuw een beroep op doen.
Bovendien ondersteunt de federale overheid de financiering van het vakantiegeld voor de tijdelijk werklozen. De vrijstelling van RSZ-bijdragen voor het derde kwartaal van dit jaar wordt ook toegekend aan toeleveranciers van ondernemingen die moeten sluiten als zij een omzetverlies van 65 procent bewijzen.
Werknemers behouden de verlaging van de bedrijfsvoorheffing voor tijdelijke werkloosheid en quarantaine voor een kind. Zij die in 2020 minstens 52 dagen tijdelijk werkloos geweest zijn, ontvangen een toeslag van 10 euro voor iedere extra dag.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen