< Terug naar overzicht

Tijdelijke werkloosheid gestegen

Het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekende volledig werklozen is in juli gedaald met 9973 eenheden of 2,3 procent. De tijdelijke werkloosheid is dan weer gestegen door de verslechtering van de economische conjunctuur.

Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). De daling van het aantal werklozen is te wijten aan een wijziging van de werkloosheidsreglementering.

De wachttijd van de jongeren is immers verlengd van negen maanden tot een jaar. Hierdoor daalt het aantal werklozen die toegelaten zijn op basis van hun studies. Vanaf augustus wordt dan ook een stijging van het aantal werklozen verwacht.

Deze wijziging verklaart meteen ook de daling op jaarbasis van het aantal werklozen jonger dan 25 jaar.

In vergelijking met juli 2011 daalde het aantal werklozen van 50 jaar en ouder licht met 0,4 procent. In de leeftijdsklasse 25-49 jaar is er sprake van een stabilisatie.

Ook het aantal langdurig werklozen (minstens 2 jaar) is in vergelijking met juli 2011 gedaald met 3,9 procent.

De tijdelijke werkloosheid is dan weer gestegen tot 128.905 eenheden. Gemiddeld over de laatste drie maanden waren er 137.270 tijdelijke werklozen, dat is 18,3 procent meer dan over dezelfde periode in 2011. De RVA verwijst naar de verslechtering van de economische conjunctuur als verklaring.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen