< Terug naar overzicht

Tien procent pendelaars staat dagelijks in de file

Eén op de tien pendelaars staat dagelijks in de file. Om de tijd te doden, telefoneert meer dan een derde naar huis of naar het werk. Hoewel de dagelijkse files voor veel stress zorgen, doodt bijna een kwart van de pendelaars de tijd met zingen in de auto.

Dat blijkt uit een studie van ResearchNow in opdracht van het navigatiebedrijf TomTom. Volgens de studie bij 519 Belgische pendelaars pleegt 34 procent van de Belgen een werk- of privételefoontje in de file. Het gebruik van een telefoon in de wagen zonder handenvrije kit is niettemin een overtreding van de tweede graad in de Belgische wegcode en kan met 100 euro beboet worden.

Voorts geeft 60 procent aan zich op te winden in de verkeersopstoppingen en is 56 procent erdoor gestresseerd. Die frustraties worden bij 18 procent op andere weggebruikers en bij 8 procent op de partner uitgewerkt.

De verkeersellende heeft ook een invloed op het privéleven van de Belgen. Zo blijkt dat 74 procent van de ondervraagden meer tijd aan het gezin kan wijden als hij niet vast zit in het verkeer.

Behalve bellen, hebben de wagenbestuurders nog andere manieren om de tijd in het stilstaand verkeer te doden. Zo bekijkt 75 procent de andere bestuurders, zegt 23 procent te zingen en geeft 10 procent aan in de neus te peuteren.

Bron: De Standaard/De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen