< Terug naar overzicht

Thuiswerkers zijn productiever en gelukkiger

Uit een onderzoek van de FOD Economie bleek dat amper 1 op de 10 werknemers in ons land af en toe eens mag thuiswerken. En dat is geen positieve vaststelling, want een studie gepubliceerd in Forbes toont aan dat werknemers een stuk gelukkiger én productiever worden van thuiswerken.

Thuiswerk is bij uitstek iets voor hooggeschoolden met een kantoorjob in ons land. Van hen werkt nu al een kwart af en toe of zelfs vooral van thuis uit. Laaggeschoolden en arbeiders werken nagenoeg nooit thuis. Geen optimistische vaststelling, want een recente studie van TINYpulse, die werd gepubliceerd in het businessblad Forbes, wijst uit dat werknemers productiever werken als ze niet op kantoor zijn. Ze worden er ook nog eens gelukkiger door.

Meer gewaardeerd

De resultaten komen uit een enquête die werd afgenomen bij meer dan 200.000 werknemers in verschillende werksituaties. De mensen die vaak thuiswerken (509 personen) gaven hun geluksgevoel op het werk gemiddeld een score van 8,1 op 10, terwijl de andere respondenten slechts 7,4 op 10 invulden. Ook voelden thuiswerkers zich meer geapprecieerd, al is het niet duidelijk waarom dat zo is.

Stijgende productiviteit

Het grootste voordeel van thuiswerken blijkt evenwel de stijgende productiviteit van de werknemers te zijn. Volgens de enquête krijgt maar liefst 91 procent van de thuiswerkende respondenten meer werk gedaan thuis en dat in een kortere tijd. Dit toont meteen aan dat werknemers die thuiswerken niet méér afgeleid zijn dan op kantoor. Uit een studie van de Harvard Business Review bleek eerder al dat thuiswerkers minder pauze en ziektedagen opnemen en dat ze ook efficiënter werken.

Slechts één (logisch) nadeel kon het onderzoek blootleggen: voor de relatie met de collega's blijkt thuiswerken nadelig te zijn. Zij scoren hier maar 6,6 op 10 op, terwijl het gemiddelde 7,75 bedraagt.

Bron: Het Laatste Nieuws (hln.be) en Forbes (forbes.com)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen