< Terug naar overzicht

Thuiswerkers werken even hard als kantoorwerkers

Iets meer dan de helft (52 procent) gelooft dat collega’s die thuis werken op zijn minst even productief zijn als degene die op kantoor werken.

Dat blijkt uit een enquête van Dell en Intel bij meer dan 5000 werknemers uit twaalf landen. Het beeld over thuiswerkers is langzaam maar zeker steeds positiever. 52 procent van de respondenten zegt dat thuiswerkers op zijn minst even productief zijn als degene die op kantoor werken.

Al is nog niet iedereen daarvan overtuigd. Vier op de tien respondenten uit China, Indië, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten denken nog steeds dat thuiswerkers minder vlijtig zijn. 29 procent van de werknemers uit andere landen weten dan weer niet goed wat ze moeten denken van thuiswerkers.

Daartegenover zegt de helft van de thuiswerkers dat ze thuis productiever zijn dan op kantoor. Thuiswerken heeft bovendien nog meer voordelen. Zo zegt 30 procent dat ze meer slapen, 40 procent gebruikt de auto minder en 46 procent ervaart minder stress. Anderzijds geeft 20 procent van de thuiswerkers toe dat ze minder sporten en 38 procent zegt dat ze thuis meer snacks eten.

Bron: Unizo (unizo.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen