< Terug naar overzicht

Thuiswerkers: minder kans op promotie en bonus

Volgens data van het Britse Office for National Statistics (ONS) kan thuiswerk een negatieve invloed hebben op het inkomen en de promotiekansen. Experten waarschuwen voor een ‘two-tier’ systeem, waarin sommige werknemers minder krijgen voor hetzelfde werk. Discriminatie dus op basis van thuiswerk.

Onderzoek van data verzameld tussen 2013 en 2020 leerde dat thuiswerkers gemiddeld 38 procent minder kans maakten op een bonus dan zij die nooit van thuis werkten. Werknemers die overwegend van thuis werkten, hadden minder dan de helft van de kans op promotie dan anderen en mochten ook minder genieten van opleiding. Dat zou kunnen komen door een gebrek aan zichtbaarheid op het werk. Hybride werken kan dus schadelijk zijn voor de professionele toekomst.

Wie meer tijd doorbrengt op kantoor, wordt vaak als ‘meer betrokken’ beschouwd. Hij/zij kan ook minder inspelen op kansen die zich dikwijls informeel aandienen, of mist projecten die goed staan op het cv.

Voorts reveleerde het ONS-rapport dat thuiswerkers in 2020 gemiddeld zes uur onbetaald overwerk presteerden, tegenover 3.36 uur voor kantoorwerkers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen