< Terug naar overzicht

Thuiswerker vergt persoonlijke aanpak

De traditionele managementstijl werkt niet bij thuiswerkers. Om werknemers die op afstand werken betrokken te houden, moeten managers een persoonlijke relatie opbouwen met deze medewerkers. Zo wordt voorkomen dat thuiswerkers uit het oog worden verloren en geïsoleerd geraken.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Universiteit van Illinois. Om te vermijden dat thuiswerkers geïsoleerd geraken, is het belangrijk dat managers hun stijl aanpassen.

Volgens de onderzoekers werkt het traditionele leidinggeven niet goed bij thuiswerkers. Ze typeren de traditionele stijl van leidinggeven als onpersoonlijk, waarbij alle werknemers op dezelfde manier worden behandeld en als onderling uitwisselbaar worden gezien.

Het aansturen van een virtueel team is moeilijk, omdat de manager de werknemers niet dagelijks ziet. Het is dan moeilijk om in te schatten of de werknemer gemotiveerd aan de slag is dan wel een dipje heeft. Thuiswerkers missen ook de sociale kant van het werk en er bestaat het gevaar dat ze zich ondergewaardeerd en niet opgemerkt voelen.

Daarom adviseren de onderzoekers om met thuiswerkers een één-op-één-relatie aan te gaan, waarbij de nadruk ligt op vertrouwen, loyaliteit, onderlinge feedback en steun. Zo wordt vermeden dat medewerkers het gevoel krijgen in het luchtledige te werken.

“Leiders zijn belangrijk, niet alleen om thuiswerkers bij het bedrijf betrokken te houden, maar ook om deze onzichtbare medewerkers zichtbaar te maken”, concluderen de onderzoekers.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen