< Terug naar overzicht

Thuiswerker heeft genoeg aan een toilet

In een voorontwerp van koninklijk besluit heeft de federale regering nieuwe bepalingen voor huisarbeid vastgelegd. De thuiswerker kan voortaan rekenen op voldoende privacy en is verlost van een aantal absurde regels. Hij moet op zijn appartementje niet langer gescheiden toiletten voor mannen en vrouwen neerpoten.

Het besluit sleutelt aan het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming (ARAB), dat duidelijk geen aparte bepalingen voor thuiswerk had. Het ARAB zegt bijvoorbeeld dat er op de werkplek aparte toiletten moeten zijn voor mannen en vrouwen. In het geval van thuiswerk is die bepaling natuurlijk absurd en overbodig. Ze is in het voorontwerp geschrapt. De wc mag voor thuiswerkers nu ook rechtstreeks in verbinding staan met de werkplaats.

De werkgever bepaalt vanaf nu welke functies en taken in zijn onderneming in aanmerking komen voor thuiswerk. De werknemer kiest zelf of hij liever thuis dan wel op kantoor werkt. In het voorontwerp van KB is ook een mouw gepast aan het privacyprobleem. De thuiswerker moet een schriftelijke goedkeuring geven voordat de werkgever in zijn woning controle kan uitoefenen. Die controle vindt alleen plaats in aanwezigheid van de thuiswerker en tijdens de werktijd.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen