< Terug naar overzicht

Thuiswerken wacht op doorbraak

Steeds meer Belgische organisaties hebben de nodige ICT-infrastructuur voor thuiswerken. Bovendien is er sprake van een toenemende interesse van werkgevers. Maar technische problemen, het verlies van controle en angst voor verminderde prestaties houden thuiswerken van een definitieve doorbraak.

Uit onderzoek van virtualisatieleverancier Citrix Systems blijkt dat 82 procent van de organisaties thuiswerken mogelijk maakt via ICT-infrastructuur. Acht op de tien ondernemingen nemen de mogelijkheden voor thuis of mobiel werken mee in hun IT-aankoopbeslissingen.
Slechts weinig werkgevers maken duidelijke afspraken over thuiswerken (7 procent).
In 19 procent van de gevallen zorgt de organisatie voor een volledig ingerichte thuiswerkplek voor zijn werknemers.
Een kleiner gedeelte (14 procent) krijgt een vergoeding voor de thuiswerkkosten.

Nadelen


Bijna de helft van ondervraagden geeft aan dat er vooral op het gebied van veiligheid wel eens complicaties opduiken. Minder dan een kwart, 23 procent, ondervindt ook op beheersvlak problemen. Naast deze technische problemen worden ook verminderde prestaties (36 procent), het verlies van controle (28 procent) en verminderde bereikbaarheid van de werknemer (16 procent) als nadelen van thuiswerken gezien. Nochtans voorziet 20 procent van de ondervraagden in specifieke overeenkomsten op het gebied van bereikbaarheid.
Slechts minder dan een vijfde (18 procent) van de ondervraagden ondervindt geen problemen met thuiswerken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen