< Terug naar overzicht

Thuiswerken voor een beter evenwicht werk-leven tijdens de zomer

Flexibel werken is voor een derde van de werknemers van groot belang voor een goed evenwicht tussen werk en privé, zeker tijdens de lange zomervakantie. Toch is voor zeven op de tien thuiswerken niet mogelijk en mag acht op de tien niet tijds-onafhankelijk werken. Ten onrechte, bijna een derde van de medewerkers zou zijn werkgever aantrekkelijker vinden als die meer zou investeren in die flexibiliteit.

Bijna de helft van de werknemers zou het liefst een job hebben die hen toelaat flexibel te werken tijdens bijvoorbeeld de vakantie. Vooral werknemers met kinderen (45 procent vs. 35 procent) zijn voorstander van thuiswerk omdat ze door het wegvallen van het woon-werkverkeer en de grotere flexibiliteit tijd uitsparen en hierdoor de externe opvang van kinderen efficiënter kunnen regelen. Daarnaast neemt ook de helft werknemers vakantie tijdens de schoolvakantie om de kinderen op te vangen. Zo leert een online enquête bij een representatieve steekproef van 1050 Belgische werknemers en werkgevers door een onafhankelijk onderzoeksbureau in opdracht van Tempo-Team.

Gelukkiger en minder stress

Bijna een op drie werknemers zou zijn werkgever aantrekkelijker vinden mocht die meer vakantie aanbieden dan nu het geval is. Kinderen zijn doorslaggevend in de verlofplanning van veel werknemers. Zeven op tien werknemers nemen vakantie om meer tijd door te brengen met hun gezin. Immers, tijdens het werkjaar is daar te weinig tijd voor zeggen zes op tien werknemers.

Werknemers die voldoende tijd kunnen vrijmaken voor hun kinderen en partner zijn bovendien gelukkiger en ervaren minder stress. Om werk en gezinsleven beter op elkaar af te stemmen, wil bijna de helft van de respondenten de werkuren aanpassen aan de gezinssituatie. Een derde wil thuiswerken en een vierde privézaken regelen tijdens het werk. Vandaag is thuiswerken in een derde van de bedrijven mogelijk en kan men in een op vijf bedrijven tijdsonafhankelijk werken. Bij vier op tien bedrijven is flexibel werken mogelijk dankzij glijdende werkuren en zes op tien laten werknemers toe om systematisch vroeger te starten en te stoppen in functie van hun gezinsleven.

Ten slotte blijkt uit de studie dat twee op drie werknemers die tijdens de vakantie wel werken, zeggen dat ze dat doen omdat ze geen schoolgaande kinderen meer hebben en zo ontsnappen aan de grote drukte op de vakantiebestemmingen en de hogere prijzen. Wie echter thuisblijft om het wat rustiger aan te doen op het werk vergist zich, want bijna de helft van de thuisblijvers geeft aan dat ze het net drukker hebben omdat hun collega’s met vakantie zijn.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen