< Terug naar overzicht

Thuiswerken verleidt tot crimineel gedrag

Niet alleen de economische crisis lokt meer crimineel gedrag uit bij medewerkers, ook thuiswerken zet medewerkers daartoe aan.

Dat beweert het Nederlandse onderzoeks- en adviesbureau Hoffman Bedrijfsrecherche. Het bureau deed vorig jaar 1320 onderzoeken naar bedrijfsfraude, dat is 5% meer dan in 2012. In 52% van de gevallen ging het om fraude met geld, tegen 43% in 2012. Daarnaast stijgt ook de fraude met werktijden.

Een belangrijke oorzaak van de toegenomen criminaliteit in het bedrijfsleven is de recessie. Bedrijven bezuinigden in 2013 op preventieve maatregelen, zoals screeningen van personeel en weerbaarheidstests van de ICT-omgeving.

Het onderzoeksbureau verwijst echter ook naar nieuwe vormen van werken zoals thuiswerken. Mensen die thuiswerken zouden, volgens het bureau, mogelijk minder uitvoeren. Omdat privégegevens van werknemers (vaak door onwetendheid) op bedrijfssystemen belandden, bleek dat sommige werknemers zich tijdens de werkuren bezighielden met ongeoorloofde relaties en zelfs online-gokken.

Bron: PW De Gids

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen