< Terug naar overzicht

Thuiswerken maakt gelukkig, maar is ook stressvol

Vrouwen zijn vooral geïnteresseerd in thuiswerk om tegelijk ook voor de kinderen te kunnen zorgen. Mannen verkiezen thuiswerk omdat ze te veel afgeleid worden op kantoor. Thuiswerk betekent bovendien niet dat mannen meer helpen in het huishouden.

Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers aan de University of New South Wales (UNSW) bij meer dan 7000 Australische werknemers. Vrouwen zouden vooral willen thuiswerken om tegelijkertijd ook de kinderzorg op zich te nemen. Mannen willen vooral weg van het kantoor, omdat ze er te veel afgeleid worden.

Mannen die thuiswerken, werken per dag 51 minuten langer dan hun collega’s op kantoor. Thuiswerkende vrouwen werken 41 minuten langer per dag dan hun collega’s op kantoor.

Thuiswerk leidt bij mannen niet tot bijkomende zorg voor de kinderen of gezinstaken. Thuiswerkende mannen besteden zes minuten per dag extra aan kinderzorg en 15 minuten extra aan gezinstaken. Bij vrouwen nemen die activiteiten respectievelijk 44 minuten en één uur extra in beslag.

Volgens de onderzoekers bewijst dit dat mannen beter in staat zijn om de grens tussen werk en gezin te handhaven. Bovendien blijkt dat thuiswerken zowel mannen als vrouwen een groter stressgevoel bezorgt. Niettemin zijn de thuiswerkers tevreden met de regeling en voelen ze zich gelukkig.

Bron: Express.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen