< Terug naar overzicht

Thuiswerken amper alternatief bij winterweer

Hoewel het merendeel van de chauffeurs (86 procent) meer stress voelt bij winterweer, is thuiswerken nauwelijks een alternatief.

Dat blijkt uit een enquĂȘte bij 519 Belgische pendelaars door het onderzoekbureau ResearchNow in opdracht van gps-fabrikant TomTom. Hoewel het overgrote merendeel van de pendelaars (71 procent) schrik hebben voor een ongeluk bij winterse taferelen, leggen de meeste zich erbij neer.

De meeste pendelaars geven ook bij winterweer de voorkeur aan de auto. Het openbaar vervoer (2 procent) of carpooling (6 procent) zijn niet populair als alternatief voor de winterfiles. Net als thuiswerken: slechts 5 procent ziet dat als een optie. Nederlandse werknemers laten sneller de auto staan bij hevig winterweer (11 procent).

Minder dan de helft van de Belgen (48 procent) volgt het advies van instanties wanneer deze afraden de weg op te gaan. Chauffeurs winnen vooral verkeersinformatie in via de radio (92 procent), het nieuws (54 procent) en het weerbericht (48 procent). Slechts 32 procent zegt een alternatieve weg te nemen bij winterfiles.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen