< Terug naar overzicht

Thuiswerk verhoogt productiviteit (volgens veel werkgevers)

Corona blijft ons achtervolgen, ook in deze nog niet gevaccineerde berichtgeving. We doen dus maar voort. Nu bereikte ons betrouwbaar nieuws uit het Verenigd Koninkrijk, van het onvolprezen Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). De resultaten van een survey bij 2.000 werkgevers.

Vandaag zegt een derde van de Britse werkgevers dat thuiswerken de productiviteit heeft opgedreven (tegenover 28 procent in juni vorig jaar). Slechts 23 procent observeerde een daling (tegenover 28 procent in juni vorig jaar. Voor de overige respondenten maakt het geen verschil.

De werkgevers die opleiding gaven voor het managen van thuiswerk rapporteerden duidelijk meer een productiviteitsstijging (43 procent).

Wanneer de coronateugels gelost worden, plant 63 procent van de respondenten de introductie of uitbreiding van de mogelijkheid van hybride werken. Ongeveer de helft wil ook de mogelijkheid van flexi-time uitbreiden (werknemers mogen zelf hun werktijden aanpassen).

Eerder hield CIPD een enquête onder werknemers. Die liet zien dat 72 procent van de respondenten wilde blijven thuiswerken, dat 70 procent flexibel wilde blijven werken en dat 64 procent zelfs een deeltijdse job wil behouden.
Waarop wachten de ‘sociale partners’ om deze en vele andere gelijkaardige inzichten door overleg te vertalen naar nieuwe wetgeving en cao’s?

Bron: cipd.co.uk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen