< Terug naar overzicht

Thuiswerk mogelijk in 95 procent organisaties

De coronacrisis dwingt bedrijven en medewerkers zich in snel tempo aan te passen om de crisis het hoofd te kunnen bieden. Bedrijven maken massaal gebruik van thuiswerk en tijdelijke werkloosheid. Ook is het nog onzeker of geplande loonsverhogingen worden doorgevoerd.

HR-dienstverlener Hudson hield vorige vrijdag (20 maart) een enquête over hoe Belgische bedrijven omgaan met de coronacrisis. Er namen 158 organisaties deel aan de bevraging die op regelmatige tijdstippen zal herhaald worden. Ongeveer 60 procent van de werkgevers-respondenten maakt actief gebruik - of zal dat doen - van tijdelijke werkloosheid om het hoofd boven water te houden.

Een meerderheid (60 procent) vermoedt dat ze dit systeem in de toekomst nog zullen moeten uitbreiden, gezien ze verwachten dat hun bedrijfsprestaties zwaar zullen lijden omwille van de coronacrisis. 70 procent merkt nu reeds een significante impact op omzet en productie.

Thuiswerk

Om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zagen werkgevers zich verplicht het werk anders te organiseren. Maar liefst 95 procent van respondenten heeft op die korte tijd thuiswerk mogelijk gemaakt. Thuiswerk ligt uiteraard moeilijker in productieomgevingen.
De respondenten stellen zich in deze omstandigheden verrassend flexibel op voor de combinatie thuiswerk en zorg voor de kinderen. Iets meer dan de helft (55 procent) legt de medewerkers geen specifieke regels op en 40 procent vraagt wel om het vaste aantal uren te werken, maar laat de medewerkers zelf bepalen wanneer ze werken, bijvoorbeeld voor of na momenten van kinderopvang. Slechts 5 procent verwacht dat medewerkers verlof opnemen om de tijd die ze aan de zorg voor hun kinderen besteden te compenseren.

Verloning

Ook op het vlak van verloning zal de coronacrisis sporen nalaten. Zo weet 27 procent van de respondenten nog niet of geplande loonsverhogingen zullen kunnen doorgevoerd worden dit jaar en 12 procent geeft aan dat deze slechts gedeeltelijk zullen kunnen doorgaan. Bij de overige werkgevers werden recent nog salarisstijgingen doorgevoerd of zullen ze toch kunnen plaatsvinden zoals gepland.
De managementvergoedingen van de directie lijken ook beïnvloed te worden: 15 procent laat weten dat deze slechts gedeeltelijk zullen uitbetaald worden, terwijl bij 24 procent nog onduidelijkheid bestaat. Het mediaanpercentage waarmee de vergoedingen verminderd zullen worden is -20 procent.
Slechts 20 procent van de werkgevers geeft effectief een thuiswerkvergoeding aan mensen die vroeger niet van thuis werkten. Deze vergoeding omvat bijvoorbeeld kosten voor pc, internet, verwarming en elektriciteit. Andere onkostenvergoedingen (bijvoorbeeld forfaitaire onkosten) blijven bij praktisch alle werkgevers ongewijzigd.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen