< Terug naar overzicht

Thuiswerk in opmars

In Belgiƫ werkt 20 procent van de werknemers gedeeltelijk of volledig thuis. Tien jaar geleden was dit slechts 13 procent.

Dat blijkt uit statistieken van de FOD Economie, Kmo, Middenstand en Energie. Niet onverwacht zijn het vooral zelfstandigen die geregeld thuis werken. 30 procent van hen werkt bijna dagelijks thuis. 9 procent van de zelfstandigen werkt meer dan de helft van de werkdagen thuis.

Als ook degenen worden meegeteld die minder dan de helft van de werkdagen thuis werken, dan gaat het zelfs om een aandeel van 60 procent thuiswerkende zelfstandigen.

Ook voor loontrekkenden geldt meer en meer dat ze op hun thuisplek aan de slag zijn. Dat hangt wel sterk af van de aard van de uitgeoefende baan. Zo werkt 29 procent van de managers en bedrijfsleiders af en toe thuis en verricht 12 procent minstens de helft van de werkdagen thuiswerk. In de categorie van de intellectuele, wetenschappelijke en artistieke beroepen, waartoe ook leerkrachten behoren, werkt 23 procent af en toe thuis.

Voor 16 procent van de beoefenaars van die beroepen geldt zelfs dat ze op minstens de helft van de werkdagen gedeeltelijk thuis werken. Naast deze twee beroepscategorieƫn oefent slechts 6 procent van de loontrekkenden bij gelegenheid of meer geregeld beroepsactiviteiten thuis uit.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen