< Terug naar overzicht

Thuiswerk, een dure manier van werken voor de werknemer

Werknemers werken dan wel steeds vaker van thuis uit, toch dragen bedrijven vaak niet bij aan de kosten die daaraan verbonden zijn. Volgens recent onderzoek is dat nochtans in ieders voordeel.

Thuiswerken doe je bij voorkeur niet in de keuken tussen de aardappelschillen of in de logeerkamer op een halfopgemaakt bed. De uitrusting van een bureau waar je efficiënt kan werken, brengt vaak echter heel wat kosten met zich mee.

Uit onderzoek van Regus, wereldwijd de grootste aanbieder van flexwerkplekken, blijkt dat zo’n 51 procent van de werknemers wel eens thuiswerkt. Toch betaalt slechts iets meer dan 30 procent van de werkgevers (een deel van) de kosten voor het inrichten van een professionele werkplek in huis. Nochtans kan de inrichting (of huur) van een thuiswerkplek vaak tot een maandloon per jaar kosten.

Goede investering

Een goed uitgeruste flexwerkplek thuis of dichtbij huis, draagt bij tot de productiviteit van de werknemers. Het is dan ook de moeite voor bedrijven om hierin te investeren. Uiteindelijk levert dat henzelf en de werknemers alleen maar financieel voordeel op.

Voor de enquête werden 44.000 werknemers uit 100 landen bevraagd, van wie 300 in België. Zo’n 84 procent van de Belgische respondenten laat weten dat bedrijven die hun medewerkers aanmoedigen om van thuis uit te werken, niet alle kosten dekken voor het thuiskantoor. Zo’n 44 procent denkt bovendien dat bedrijven die hun werknemers stimuleren om af en toe thuis te werken, de kosten voor de thuiswerkplek op de werknemer proberen af te schuiven.

Verzekering?

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat veel werkgevers zich niet bewust zijn van de kosten die thuiswerken met zich meebrengt. Bovendien dekt de verzekering het thuiswerken vaak niet.

Bron: Regus (regus.be) en Metro (metrotime.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen